Ton Koopman ha dedicat tota la seva vida a l'execució de l'obra de J.S.Bach, per la qual cosa, el concert de la passada nit era una oportunitat única per veure un intèrpret llegendari. Al costat de l'Orquestra Barroca d'Amsterdam, institució que ell mateix va fundar, van signar un homenatge al compositor alemany amb dos obres clau: l'Ofrena musical i la Suite núm. 2 en Si menor.

El director acompanyat de sis músics que entrenaven i sortien de l'escenari del Palau de la Música van encisar ja el públic amb les primeres notes de l'Ofrena musical. La presència del clavecí i la resta d'instruments antics lluïen cada cop més amb la bellesa d'aquesta obra transcendental. Gairebé una hora per admirar l'art de la fuga, el cànon i el contrapunt d'aquesta peça memorable.

Després d'una breu pausa, va ser el torn de la Suite núm. 2 en Si menor, un dels èxits del barroc alemany imprescindible que també va brillar per la seva delicadesa.

Una nit en la que Ton Koopman i l'Orquestra Barroca d'Amsterdam van demostrar perquè son uns veritables experts en l'obra de J.S.Bach. Amb un públic meravellat que després de vàries rondes d'aplaudiments va poder gaudir escoltant per segona vegada l'última part de la Suite núm. 2, la "Badineire".