A BCN Clàssics inaugurem la nostra 8ª temporada el proper 17 d’octubre de la mà del reconegut violinista Maxim Vengerov que, acompanyat pel pianista Roustem Saitkoulov, ens oferirà un programa que comença amb tres peces escrites el 1853 i compostes per tres grans clàssics: Clara Schumann, Robert Schumann i Johannes Brahms. Completaran el concert dues sonates per a violí i piano d’Alexey Shor i de Serguei Prokófiev.

L’última vegada que vam poder veure Vengerov a Barcelona, va ser el 25 de març de 1995, al costat del gran Zubin Mehta i l’Orquestra del Maggio Musicale Fiorentino. Repeteix al Palau de la Música Catalana i serà la única parada que farà en tot l’Estat Espanyol.

Un concert molt esperat que precedeix una temporada de 8 concerts amb alguns dels millors solistes i directors del món, així com orquestres de prestigi internacional que interpretaran grans obres del repertori universal i dels nostres compositors. A destacar Hilary Hahn, que estarà acompanyada per la National Symphony Orchestra Washington i el seu reconegut director Gianandrea Noseda; i Renaud Capuçon estarà al capdavant de l’Orquestra de Cambra de Lausanne.

També ens plau anunciar el retorn als escenaris de Zubin Mehta dirigint l’Orquestra Filharmònica de Munic. Escoltarem també grans peces de la història de la música clàssica com la Novena de Beethoven, amb l’Orfeón Donostiarra; la Simfonia del Nou Món de Dvořák, amb l’Orquestra Filharmònica Txeca; i l’Ofrena Musical de J. S. Bach amb l’Orquestra Barroca d’Amsterdam i Ton Koopman. Per últim, tancarem la temporada amb un recital de piano amb l’estimada Hélène Grimaud i grans obres de Beethoven, Brahms i Bach.

Paral·lelament a la temporada de BCN Clàssics, seguim apostant per la programació de proximitat amb el cicle Km0 per donar a conèixer intèrprets i autors del nostre país, , així com obres de recuperació patrimonial i de l’àmbit contemporani. Un total de quatre concerts, concentrats entre octubre i març, gratuïts per als abonats, per reconèixer la seva fidelitat i confiança.