Evgeny Kissin va actuar a Barcelona l’any 2020 i el 2021 després d’una absència de 18 anys als escenaris catalans. L’èxit rotund que va obtenir mostrava el desig del públic català per escoltar en directe el reconegut pianista. Enguany el pianista rus torna a Barcelona el 13 de gener de 2022 per oferir un únic concert a L’Auditori en el qual interpretarà una selecció d’obres de Bach, Mozart, Beethoven i Chopin. El concert, que forma part de la temporada 21/22 de BCN Clàssics, també està inclòs a la temporada de cambra de l’Auditori, i és fruit de la coproducció entre les dues organitzacions.

Evgeny Kissin iniciarà el recital amb una de les obres més conegudes de Johann Sebastian Bach (1685-1750), la Toccata i fuga en Re menor. Prosseguirà amb l’Adagio en Si menor de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), una de les joies poc conegudes de l’última etapa del compositor. Per finalitzar la primera part del concert, Kissin interpretarà la Sonata núm 31 de Ludwig van Beethoven (1770-1827), una obra de la darrera etapa de l’autor i en la qual s’hi reflecteix la influència estilística de Bach, sobretot en l’últim moviment.

La segona part del concert està integrada per obres de Fryderyk Chopin (1810-1849). Evgeny Kissin interpretarà set peces extretes de quatre de les seves primeres col·leccions de masurques. Clourà el recital amb l’Andante spianato i Gran polonesa brillant, una obra de gran volada poètica i virtuosística.

El virtuosisme de Kissin ja es deixava entreveure quan tenia només dos anys, edat en què ja tocava el piano d’oïda. Als onze anys va realitzar el seu primer recital a Moscou, i el 1984 va interpretar els dos concerts per a piano i orquestra de Chopin amb la Filharmònica Estatal de Moscou i la direcció de Dmitri Kitaenko, enregistrat en directe pel segell Melodia.

El 1985 el pianista es va presentar fora de Rússia, i des de llavors ha protagonitzat gires arreu del món i ha actuat amb les millors orquestres, com la London Symphony, la Berlin Philharmonic o la New York Philharmonic.

Durant la seva trajectòria ha rebut nombrosos reconeixements i guardons com el Premi Cristal d’Osaka (1986), “Músic de l’any” de l’Acadèmia de Música Chigiana de Siena (1991), “Instrumentista de l’any” de Musical America (1995) o el Premi Triumph de Rússia (1997), entre altres. El seu talent extraordinari va inspirar el documental Evgeny Kissin, el do de la música, de Christopher Nupen (RCA Red Seal).

Les entrades del concert es poden adquirir a les taquilles de BCN Clàssics, i també al web www.bcnclassics.cat. El preu de les entrades oscil·la entre els 36€ i els 91€.