El concert dona el tret de sortida a la temporada 2021-2022 de BCN Clàssics i és fruit de la coproducció entre BCN Clàssics i el Palau de la Música Catalana

El cor de l’Escolania de Montserrat i La Grande Chapelle actuaran per primera vegada en un concert conjunt al Palau de la Música Catalana el dimarts 21 de desembre. Sota la direcció d’Albert Recasens, presentaran un programa que aposta decididament pel patrimoni musical català: la Missa Scala Aretina de Francesc Valls i una selecció de motets de compositors montserratins.

El concert, que dona el tret de sortida a la temporada 2021-2022 de BCN Clàssics, està inclòs al cicle Palau 100 i és fruit de la col·laboració entre BCN Clàssics i el Palau de la Música Catalana.

La formació vocal i instrumental de música antiga La Grande Chapelle és un projecte del compositor, investigador i director Albert Recasens, que l’any 2005 va fundar l’ensemble i el segell discogràfic Lauda, ambdós projectes units pel seu objectiu de contribuir a la labor de recuperació i difusió del patrimoni històric musical hispànic.

El proper 21 de desembre s’estrenaran al Palau de la Música Catalana acompanyats d’uns coneguts de la casa, el cor de l’Escolania de Montserrat.

Les dues formacions s’uneixen per presentar un programa d’autors catalans. La primera part inclou una selecció de motets d’alguns dels més cèlebres mestres de capella del monestir de Montserrat dels segles xvii i xviii: Joan Cererols, Miquel López, Benet Julià i Narcís Casanoves. La segona part estarà dedicada enterament a la Missa Scala Aretina (1702) de Francesc Valls, l’obra magna d’aquest compositor, del qual enguany celebrem el 350 aniversari del seu naixement.

La Missa Scala Aretina va donar lloc a un dels debats musicals més encesos de l’època. La polèmica tenia un fons estètic, però també un altre de polític que responia a la tibant situació entre les diferents faccions de la Guerra de Successió. El 1719, Francesc Valls, que era mestre de capella de la catedral de Barcelona des de 1703, va ser destituït i desterrat per ordre de Felip V.

Reservar entrades Escolania de Montserrat al Palau de la Música