El passat 27 de maig va concloure la nostra 8ª temporada amb una afluència de públic de més de 15.000 persones i un augment considerable d’abonats respecte la temporada passada, un 22% més i un 56% més que les xifres anteriors a la pandèmia per la Covid (19-20).

Tanquem l’edició d’enguany amb una ocupació d’un 83% de mitjana, amb 3 dels esdeveniments amb les entrades exhaurides (el concert de Nadal amb ADDA Simfònica i l’Orfeó Donostiarra dirigits per Josep Vicent; el recital d’Evgeni Kissin; i la tornada als escenaris de Zubin Mehta juntament amb la l’Orquestra Filharmònica de Munic) i dos més superant el 88%.

Aposta per atraure públic jove amb més de 500 interessats per beneficiar-se de les tarifes a preus reduïts. Quasi 150 persones formen ja del propi Espai Jove de BCN Clàssics mentre que 130 van aprofitar els descomptes del Carnet Jove, 60 del Quadern Cultura, 50 del Bono Cultura i 35 de Cultura Jove. Remarcar també més de 80 persones provinents d’escoles.

BCN Clàssics també forma part de la comunitat Apropa Cultura i durant l’any 23/24 més de 160 persones en risc d’exclusió van poder atendre els seus concerts. 68 membres de col·lectius de la ciutat de Barcelona també es van sumar a descomptes exclusius per a ells; gairebé un centenar de persones van assistir-hi en format grup (a partir de 10 integrants) i una cinquantena va adquirir les entrades des de la plataforma Tr3sc.

Els ciutadans de Barcelona continuen significant el 47% de públic que assisteix als concerts de BCN Clàssics. Seguit per un 20% provinent de la província en sí i, amb el mateix percentatge, de la resta del món. No obstant, en alguns concerts com el de la National Symphony Orchestra de Washington, els estrangers van significar un 30%.

Respecte les franges d’edat més habituals en els concerts, al voltant del 30% es troba el grup de 30 a 50 anys, a poca distància dels de 50-65 i els majors de 65, amb un 25%. Respecte al gènere, un 51% són homes, arribant fins a un 55% en concerts com el de l’Orfeó Donostiarra amb ADDA Simfònica i Hélène Grimaud. En canvi, en casos com Evgeni Kissin (52%) i Zubin Mehta (56%) guanyava la presència femenina.

Així doncs, la 8ª temporada de BCN Clàssics tanca amb molt bones sensacions pels resultats obtinguts i pel recorregut i la feina ben feta. Una nova edició que ha consolidat el cicle de concerts com un dels imprescindibles de la ciutat de Barcelona i en creixement constant.