De retorn al Palau de la Música Catalana, el passat divendres, l'Orquestra Simfònica de Ràdio Frankfurt ens va oferir un homenatge a dos dels grans compositors de tots els temps: Debussy i Rimski-Kórsakov. Sota la direcció del francès Alain Altinoglu, les primeres notes de Preludi a la migdiada d'un faune de Debussy ja van encisar al públic.

En un concert dins el marc del centenari del naixement d'Alicia de Larrocha, un dels moments més especials de la nit va arribar amb l'esperada aparició del solista Denis Kozhukhin. El pianista rus, àmpliament ovacionat, va demostrar perquè és una de les grans figures del panorama internacional, amb la impecable interpretació del Concert per a piano i orquestra en Sol major de Maurice Ravel. Kozhukhin també ens va sorprendre amb un bis de Txaikovski, dins l'Àlbum de la Joventut op.39, la nº24, A l'església.

La màgia va arribar amb Scheherezade. La Suite Simfònica op.35 "Mil i una nits" de Nikolái Rimski-Kórsakov. Els seus quatre passatges ens van transportar a un altre món i va ser una gran demostració d'experiència tant per part de la hr-Sinfonieorchester, una de les formacions alemanyes més importants, com pel seu director Alain Altinoglu. Fins i tot, l'orquestra després d'aquesta interpretació meravellosa, ens va delectar amb un fragment de Ruslan i Liudmila, de Mikhaïl Glinka.

Un Palau de la Música que va poder viure una nit de clàssica amb una gran combinació de talents.