BCN Clàssics porta la prestigiosa orquestra de cambra Academy of St. Martin in the Fields al Palau de la Música Catalana el 20 de maig en un concert liderat per la violinista Julia Fischer, com a solista i directora. El concert a Barcelona serà la última parada de la formació en el marc de la seva gira europea, que també els portarà a actuar a Oviedo (17 de maig), Madrid (18 de maig) i Alacant (19 de maig).

Fundada el 1958 per Sir Neville Marriner, l’Academy of St. Martin in the Fields és indiscutiblement una de les formacions de cambra amb més prestigi internacional. El proper 20 de maig actuaran per primera vegada al cicle BCN Clàssics després que, el 2020 es suspengués la seva actuació al cicle degut a la COVID.

En aquesta ocasió la formació interpretarà el Rondó per a violí i orquestra de corda de Schubert, Variacions sobre un tema de Frank Bridge de Britten, Rondó per a violí i orquestra de Mozart i la Simfonia de cambra per a orquestra de corda en Do menor de Xostakóvitx.

Julia Fischer és una de les violinistes més importants del món, una artista versàtil també coneguda per les seves extraordinàries habilitats com a concertista de piano, músic de cambra i professora de violí. El primer premi al Concurs internacional Yehudi Menuhin el 1995 va ser una de primeres fites de la seva carrera, i des de llavors ha actuat amb les millors orquestres de tot el món treballant freqüentment amb directors de renom com Herbert Blomstedt, Vladimir Jurowski, Riccardo Muti, Esa-Pekka Salonen, Yuri Temirkanov i Franz Welser-Möst. En la present temporada actua com Artista Resident amb la London Philharmonic amb Vasily Petrenko, la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin i Vladimir Jurowski, amb la Lucerne Symphony Orchestra o la Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, entre altres. Durant la seva carrera ha realitzat nombroses gravacions premiades i aclamades per la crítica, primer amb Pentatone i després amb Decca. Entre altres premis, compta amb la Creu Federal al Mèrit, el Premi Gramophone i el Premi de Cultura Alemanya. Toca el violí de Giovanni Battista Guadagnini (1742).

L’Academy of St. Martin in the Fields és una de les millors orquestres del món reconeguda per les seves brillants interpretacions de la millor música orquestral. Amb més de 500 gravacions discogràfiques, pot presumir de ser una de les formacions amb una discografia més extensa, incloent gravacions en directe, en estudi i música per a cinema: el seu treball per Amadeus segueix essent un dels discs de música clàssica més populars de la història, que els va valdre una reputació internacional envejable pel seu so distintiu, polit i refinat. Avui en dia conserva el seu esperit universitari i la flexibilitat de la petita formació original, sense directors titulars, que s’ha convertit en segell d’identitat de l’Academy.