Tanquem la temporada 21/22 de BCN Clàssics el proper dimecres 25 de maig al Palau de la Música amb el Concert núm. 2 de Rakhmàninov de la mà del solista Behzod Abduraimov acompanyat per la Filharmònica de Varsòvia sota la direcció d'Andrzej Boreyko

El solista Uzbek Behzod Abduraimov interpretarà el Concert núm. 2 de Rakhmàninov acompanyat dels músics de la formació polonesa i el director Andrzej Boreyko, que substitueixen la Filharmònica de St. Petersburg degut a la situació a Rússia i la impossibilitat de viatjar a Barcelona des del seu país. 

La Filharmònica de Varsòvia completarà el programa amb la Petita Suite de Lutoslawski i la Simfonia en do menor de Grieg. Com a mostra de rebuig a la guerra que està lliurant Rússia contra Ucraïna l’orquestra interpretarà l’himne Ucraïnès abans de l’inici del programa.

Les entrades del concert de la Filharmònica de St. Petersburg són vàlides pel concert de la Filharmònica de Varsóvia i Behzod Abduraimov. 

Nascut a St. Petersburg i amb ascendència paterna polonesa i ascendència materna russa, Andrzej Boreyko és director titular i artístic de la Filharmònica de Varsòvia des de la temporada 19-20. Gran defensor de les obres modernes, Boreiko ha estat titular de la Jenaer Philharmonie, l’Hamburger Symphoniker, la Berner Sinfonieorchester, la Düsseldorfer Symphoniker, la Winnipeg Symphony Orchestra i la Belguan National Orchestra.

La Filharmònica de Varsòvia va fer el seu concert inaugural el 1901, i abans de la Primera Guerra Mundial i en el període d’entreguerres, es va convertir en un centre de la vida musical de Polònia i en una de les principals institucions musicals d’Europa, i el 1955 se li va concedir l’estatus de Filharmònica Nacional. Actualment gaudeix de popularitat i aclamació a tot el món. Ha realitzat més de quaranta gires de concerts en els cinc continents i ha actuat a les principals sales del món.

Behzod Abduraimov, un dels pianistes més prometedors de la seva generació toca amb algunes de les millors orquestres com ara la Philharmonia Orchestra, Los Angeles Philharmonic, Deutsches Symphonie-Orchester de Berlin o la Royal Concertgebouw Orchestra entre molts altres. El proper dimecres 25 gaudirem de la seva autenticitat, control i melós pianíssim.