L’òpera Una voce in off de Xavier Montsalvatge (1912-2002) arribarà al Petit Palau en versió de cambra aquest dimarts 11 de desembre, en un concert extraordinari del cicle BCN Clàssics.

La soprano Raquel Lojendio, el tenor Marc Sala i el baríton Carles Pachón encapçalen el repartiment al costat del Cor de Cambra del Palau i l’Ensemble Orquestra de Cadaqués sota la direcció de Miquel Ortega.

Una voce in off es va estrenar al Gran Teatre del Liceu el desembre de 1962, fa 56 anys, i serà el segon cop que s’interpreta en la seva versió de cambra, feta pel mateix Miquel Ortega.

Montsalvatge la va definir-la com una "opera romàntica en un acte i tres escenes per a dos personatges i mig". Narra un triangle amorós que transcorre en dos plans temporals: el de la relació d'Àngela amb el seu amant Mario i el de la dona amb la veu enregistrada del seu marit mort (la voce in off). Compta amb llibret en italià del mateix Montsalvatge sobre un relat imaginari de Joan Puigdevall.

Abans del concert  hi haurà la xerrada-audició "Montsalvatge, una veu catalana per a l'òpera" a càrrec del crític i divulgador musical Roger Alier.

Amb aquest concert i la xerrada prèvia, el cicle BCN Clàssics referma el seu compromís amb la recuperació i divulgació del patrimoni musical català, que aquesta temporada també programa obres de Toldrà, Terradellas, Sor, Carnicer, Albéniz/Guinovart i Núria Giménez-Comas.

 > COMPRA ENTRADES