La prestigiosa London Philharmonic Orchestra i el reconegut pianista Javier Perianes actuaran el dissabte 16 de febrer al Palau de la Música Catalana dins el cicle BCN Clàssics sota la direcció de Juanjo Mena.

Perianes, recentment guardonat com a artista de l’any 2019 als International Classical Music Awards (ICMA) i acabat de tornar d’una gira pels EUA, interpretarà el Concert per a piano i orquestra núm. 3 en Do menor, op. 37 de Beethoven, en una primera part on la formació britànica també oferirà l’obertura del ballet Alphonse et Léonore ou l’amant peintre, obra del compositor català Ferran Sor (1778-1839).

A la segona part, la London Philharmonic interpretarà la Simfonia núm. 39 en Mi bemoll major, K. 543 de Mozart. L’orquestra londinenca, reconeguda arreu del món per la seva trajectòria i el seu esperit d’avantguarda, estarà dirigida en aquesta ocasió per Juanjo Mena, un dels directors espanyols més reconeguts del circuit internacional, guardonat amb el Premio Nacional de Música el 2016.

El concert forma part d’una gira que també passarà per Saragossa (15 de febrer), València (17 de febrer), Alacant (18 de febrer) i farà parada a Madrid (19 i 20 de febrer) dins la temporada d’Ibermúsica.

Com a prèvia al concert, la Casa de la Seda acollirà una xerrada a càrrec del musicòleg Josep Dolcet sobre eI compositor Ferran Sor i del filòleg Jordi Lon, que evocarà el personatge de Sor en les novel·les 'Senyoria' de Jaume Cabré i 'Un lloc entre els morts' de Maria Aurèlia Capmany. L'actriu Núria Recasens llegirà alguns fragments d'aquestes obres. L’activitat és gratuïta per als assistents al concert, amb reserva prèvia.

 > COMPRAR ENTRADES