El prestigiós director i pianista rus Vladimir Ashkenazy dirigirà el també pianista rus Denis Kozhukhin i l’Orquestra de Cadaqués el proper 11 de maig al Palau de la Música Catalana dins el cicle BCN Clàssics.

És el primer cop que Ashkenazy, que ha ha conduït algunes de les millors formacions orquestrals del món, dirigirà l’Orquestra de Cadaqués, que enguany celebra el seu 30è aniversari, en el marc d’una gira que també passarà per València (9 de maig) i Saragossa (10 de maig).

La vetllada s’obrirà amb l’emotiu Concert núm. 3 de Rakhmàninov, interpretat per Kozhukhin, un dels pianistes amb més projecció de la seva generació, i es clourà amb la vitalista Simfonia núm. 6 ‘Pastoral’ de Beethoven, un cant a la natura ple de colors orquestrals admirat arreu del món.

Es dóna la circumstància que tan Ashkenazy com Kozhukhin van ser guanyadors del prestigiós premi Queen Elisabeth, que els va permetre projectar les seves respectives carreres com a pianistes en diferents moments. Ashkenazy el va guanyar el 1956 i Kozhukhin el 2010.

Aquest és el setè concert de la segona temporada de BCN Clàssics al Palau de la Música Catalana.  El cicle es clourà el 8 de juny amb la Filharmònica de Berlín, en el que serà el concert de comiat amb l’orquestra del seu director titular, Sir Simon Rattle.

El passat 6 d’abril es va presentar la temporada 2018-2019 de BCN Clàssics, que programarà 11 concerts al Palau de la Música, entre els quals destaquen els que oferiran l’orquestra  Gewandhaus de Leipzig amb Andris Nelsons (24/05/19), la London Philharmonic amb Javier Perianes al piano (16/02/19) i l’Oslo Filharmonien amb Vasily Petrenko (29/01/19).

 COMPRAR ENTRADES