Concierto de Aranjuez i Bolero

Pablo Sainz – Villegas i Orquestra Nacional Belga.
Josep Vicent, direcció

Dijous 13 d' abril de 2023 | 20:00h

L'Auditori

Amb la coproducció de:

Programa

César Franck: Le chasseur maudit

Joaquín Rodrigo: Concierto de Aranjuez

Maurice Ravel: La valse

Maurice Ravel: Bolero

 

Josep Vicent torna a dirigir l’Orquestra Nacional de Bèlgica en una gira que planteja un colorista programa a mode de viatge musical. César Franck és probablement el compositor més cèlebre de Bèlgica i el seu poema simfònic Le chasseur maudit, una de les seves obres més fascinants. L’orquestració de Franck evoca una atmòsfera obscura i fantàstica de la persecució infernal i en la conclusió de la peça cita un paisatge de la Simfonia Fantàstica d’Hèctor Berlioz amb el qual posem rumb a França. Arribem al país gal amb dues de les composicions més cèlebres de Ravel.

Sobre La valse, es compositor va afirmar que és, “un remolí fantàstic i fatal”, i amb Bolero posem rumb a les seves arrels basques. Ravel considerava l’obra com un estudi d’orquestració, però la veritat és que Bolero mostra una gran originalitat i ha arribat a ser una de les composicions més interpretades a tot el món. El mateix passa amb el cèlebre Concierto de Aranjuez de Rodrigo, que recull alguna de les melodies més belles i evocadores pel repertori de guitarra i orquestra.

Escoltar aquest concert a les mans de Pablo Sainz – Villegas, ambaixador de la guitarra a tot el món, que ha col·laborat amb orquestres com les filharmòniques de Los Ángeles, Boston, San Francisco, Toronto o Israel i actuat en històriques sales com el Carnegie Hall de Nova York i ha realitzat nombroses estrenes mundials, entre els que es troba la primera obra escrita per a guitarra sola de John Williams, és sempre una oportunitat de viure una vetllada per al record.

Intèrprets

Pablo Sainz – Villegas guitarra
Orquestra Nacional Belga
Josep Vicent direcció

Informació sobre el concert

Avantatges exclusius per a abonats
 • Descompte sobre el preu de les entrades (fins al 15% segons la modalitat)
 • Accés gratuït a tots els concerts del cicle Km0
 • Pagament fraccionat 
 • Accés a les millors butaques 
 • Possibilitat de conservar la mateixa localitat per a tota temporada o canviar-la
 • Atenció personalitzada als concerts
 • Accés preferent a les activitats extraordinàries (xerrades, assajos oberts o trobades amb artistes
 • Informació regular mitjançant un butlletí sobre els concerts i activitats de BCN Clàssics
Condicions, devolucions i canvis
 • Els preus de les entrades ja incorporen l’IVA del 10%, però no inclouen les despeses de gestió, que s’aplicaran al moment de fer el pagament.
 • BCN Clàssics es reserva el dret de modificar el programa si algun fet aliè a la seva voluntat ho fa imprescindible. Si un artista es veiés impossibilitat d’oferir el seu concert en la data prevista, BCN Clàssics buscarà una substitució de qualitat igual o superior. Si això no fos possible, es fixarà una data alternativa o, en darrer terme, es cancel·larà el concert.
 • La cancel·lació d’un concert serà l’única causa admissible per a la devolució de l’import de les localitats. Per a altres supòsits, BCN Clàssics no retornarà l’import de les entrades. Segons els casos, podrà bescanviar-les per xecs del mateix import que es podran utilitzar en altres concerts del cicle.
 • Els preus de les entrades són orientatius. BCN Clàssics es reserva el dret de modificar-los en determinats concerts en funció de l’ocupació de la sala.
 • Un cop començat el concert no es permetrà l’accés a la sala.

Abona't a BCN Clàssics 24/25

Descomptes en els preus de les entrades.
Grans concerts. Les millors localitats. Pagament fraccionat.