El nou cicle de petit format BCN Clàssics Km 0 es celebra aquest mes d’octubre amb el concert de Silvia Márquez Chulilla i el d’Albert Guinovart i Joan Enric Lluna.

El cicle arrenca el proper diumenge 10 d’octubre a les 12h al Petit Palau amb el concert Chaconnerie de Silvia Márquez Chulilla.

L’especialista en instruments de tecla històrics oferirà un recital de clavicèmbal que inclourà obres d’Antonio de Cabezón, Antoni Soler, Josep Gallés i Roberto Sierra, al costat d’autors com Bach, Scarlatti, Couperin o Ligeti.

La selecció està formada per bassi ostinati que han originat grans peces per a tecla al llarg de la història. El programa començarà amb les danses renaixentistes del segle XVI, i passant pel contrapunt germànic i la galanterie francesa, ens condueix fins als ritmes popu­lars dels segles XIX i XX. El concert culmina amb Montuno en forma de chacona de Roberto Sierra, una composició desenfrenada i plena de llibertat per la qual va ser nominat als Latin Grammy Awards 2018.

El segon concert del cicle, que tindrà lloc al Petit Palau el divendres 15 d’octubre a les 20h, anirà a càrrec del duet format pel valencià Joan Enric Lluna al clarinet i el pianista català Albert Guinovart, que interpretaran obres pròpies i d’altres autors com Enric Granados, Robert Gerhard, Antonio Romero, Tomás Bretón i Miquel Ortega.

El recital es vertebra entorn dels conceptes d’homenatge, paròdia i apropiació. El programa començarà amb una fantasia virtuosística d’Antonio Romero elaborada a partir de motius de l’òpera Lucrezia Borgia de Gaetano Donizetti.

El programa inclou dues fantasies més, ambdues dedicades a Joan Enric Lluna: la fantasia sobre Goyescas d’Albert Guinovart i Fantasia sobre motius de La Verbena de la Paloma de Miquel Ortega.

 

El nou cicle de concerts de petit format BCN Clàssics Km 0 recupera obres d’autors catalans i espanyols, del Renaixement fins a l’època contemporània, interpretades per músics del país amb aforaments reduïts, tot buscant la màxima proximitat amb el públic.

El cicle es dur a terme en paral·lel a la nova temporada de 21/22 de BCN Clàssics, que tornarà a portar a Barcelona orquestres, solistes i directors de primer nivell internacional.

Els concerts del cicle BCN Clàssics Km 0 tenen un preu de 25 € i són gratuïts per als abonats a la temporada 21/22 de BCN Clàssics.