El famós viol·loncelista Yo-Yo Ma, un dels músics més influents de l’escena clàssica internacional, ha estat a Barcelona convidat per BCN Clàssics amb "The Bach Project", una gira que integra concerts i accions socials en 36 llocs singulars d’arreu del món amb l'ojectiu de fomentar el diàleg i l'intercanvi al voltant de la cultura.

El divendres 24, en un Palau de la Música ple de gom a gom, Yo-Yo Ma s'ha posat el públic a la butxaca amb una interpretació memorable de les Sis suites per a violoncel sol de Johann Sebastian Bach, que ha completat amb una versió personal d'El cant dels ocells, dedicada al seu admirat Pau Casals, i per a la qual ha comptat amb l'acompanyament de la jove Andrea Motis a la veu i la trompeta.

Dissabte, encara en el marc de "The Bach Project", el músic ha dedicat la jornada a fer diverses activitats amb veïns, entitats i artistes de Barcelona. Al matí ha fet una actuació gratuïta als jardins de Sant Pau del Camp, en ple barri del Raval, acompanyat de nou per Andrea Motis. Tot seguit ha participat en una sessió de treball i d'intercanvi amb alumnes i professors de l'Escola Xamfrà, una institució dedicada a l’educació musical i artística amb un projecte social arrelat al mateix barri.

I al vespre, a l'auditori del Conservatori del Liceu, ha fet una actuació amb diversos alumnes d'aquesta fundació i amb altres músics de la ciutat, com el pianista Marco Mezquida, el guitarrista Chicuelo o la Sant Andreu Jazz Band dirigida per Joan Chamorro. 

Diversos mitjans de comunicació s'han fet ressò de la presència de Yo-Yo Ma a Barcelona. Tot seguit podeu consultar algunes de les notícies i cròniques publicades: