La tercera temporada del cicle BCN Clàssics, que s'inaugurarà el proper 22 de novembre al Palau de la Música, incorpora en la seva programació obres de vuit compositors catalans, des del segle XVIII fins a l'actualitat: Domènec Terradellas, Ferran Sor, Ramon Carnicer, Isaac Albéniz, Eduard Toldrà, Xavier Montsalvatge, Albert Guinovart i Núria Giménez-Comas.

La recuperació del patrimoni musical del país és un dels trets diferencials d'aquest cicle, juntament amb la programació de grans obres del repartori clàssic interpretades per orquestres i solistes de primer nivell internacional. Així, la temporada 2018-2019 de BCN Clàssics arrencarà el 22 de novembre amb la Novena simfonia de Beethoven, precedida per l'obra Suite en mi d'Eduard Toldrà (1895-1962), a càrrec de l'Orquestra de Cadaqués i dels cors Lieder Càmera i Anton Bruckner, sota la direcció d'Antoni Wit. L'11 de desembre, l'Ensemble Orquestra de Cadaqués interpretarà l'òpera Una voce in off de Xavier Montsalvatge (1912-2002) amb els solistes Raquel Lojendo (soprano), Marc Sala (tenor) i Carles Pachón (barítion), sota la direcció de Miquel Ortega. 

El 17 de desembre, la formació italiana Europa Galante, amb el seu director i violí solista Fabio Biondi, interpretaran Les quatre estacions de Vivaldi i una selecció d'àries de Domènec Terradellas (1713-1751) amb el contratenor Carlos Mena com a solista. El 16 de febrer, l'orquestra London Philarmonic iniciarà la seva actuació amb l'obertura d'Alphonse et Leonore ou L'amant peintre, de Ferran Sor (1778–1839), seguida del Concert per a piano núm 3 de Beethoven (amb el pianista Javier Perianes) i de la Simfonia núm. 39 de Mozart. 

El 21 de març, l'Orquestra de Cadaqués interpretarà una obra inèdita que ha encarregat a la compositora Núria Giménez-Comas (1980) abans del Concert per a piano núm .1 de Taikovski (amb el pianista Dimitri Masleev) i de la Simfonia núm. 7 de Dvořák. L'11 d'abril, la mateixa orquestra interpretarà l'obertura de Ramon Carnicer (1789 -1855) per a Il barbiere di Siviglia, al costat del Concierto de Aranjuez de Rodrigo i la Simfonia núm. 2 de Beethoven. I el 6 de maig ho farà amb els Paisatges Ibèrics d'Isaac Albéniz (1860-1909), amb arranjaments orquestrals d'Albert Guinovart (1962), abans del Concert per a violí de Txaikovski (amb la solista Ellinor D'Melon) i de la Simfonia núm. 4 de Beethoven. 

A banda d'aquests concerts, el cicle també comptarà amb l'actuació de l'orquestra Oslo Filharmonien, dirigida per Vasily Petrenko (29 de gener); de la Gewandhaus de Liepzig, amb Andris Nelsons a la batuta (24 de maig), i un recital del pianista Joaquín Achúcarro (6 de juny), que posarà el punt i final a la temporada. Podeu consultar la programació sencera al web www.bcnclassics.cat