Després de l’èxit de les anteriors edicions, BCN Clàssics presenta la seva tercera temporada al Palau de la Música Catalana amb un programa de 9 concerts (+ 1 d’extraordinari) que conjuga les tres característiques essencials d’aquest cicle: artistes de primer nivell, grans títols del repertori clàssic i obres del patrimoni musical català.

L’orquestra de la Gewandhaus de Leipzig, una de les més prestigioses del món, amb el seu director Andris Nelsons, encapçalen una programació que també comptarà, entre les orquestres convidades, amb la London Philharmonic, sota la direcció de Juanjo Mena; l’Oslo Filharmonien, dirigida per Vasily Petrenko; i l’italiana Europa Galante, amb Fabio Biondi com a director i violí solista. L’Orquestra de Cadaqués, formació resident del cicle BCN Clàssics, serà dirigida per Antoni Wit, Gianandrea Noseda, Jaime Martín i David Robertson.

També passaran per l’escenari del Palau solistes de primer nivell com Joaquín Achúcarro, Simon Trpčeski, Javier Perianes i Dimitri Masleev al piano; Juan Manuel Cañizares a la guitarra; Ellinor D'Melon i Baiba Skride al violí i Carlos Mena a la veu, entre altres. Així com els cors Lieder Càmera i Anton Bruckner.

La temporada 2018-2019 de BCN Clàssics arrencarà el 22 de novembre amb una de les obres més admirades del repertori clàssic: la Novena simfonia de Beethoven, i es tancarà el 6 de juny amb un recital del pianista Joaquín Achúcarro interpretant obres de Chopin, Debussy i Ravel. Entremig, podrem gaudir d’obres com Les quatre estacions de Vivaldi, Shéhérezade de Rimski-Kórsakov, el Concert per a piano núm 1 i el Concert per a violí de Txaikovski, el Concierto de Aranjuez de Rodrigo i altres peces de Mozart, Dvořák, Xostakóvitx i Brahms.

Al costat d’aquest repertori internacional, i com a tret distintiu de BCN Clàssics, el cicle programarà obres d’autors catalans, com Xavier Montsalvatge (Una voce in off), Eduard Toldrà (Suite en mi), Domènec Terradellas (selecció d’àries), Ferran Sor (Obertura per a Alfonse et Léonore), Ramon Carnicer (Obertura per a Il barbiere di Siviglia), Isaac Albéniz / Albert Guinovart (Paisatges ibèrics) i Núria Giménez-Comas (obra d’encàrrec).

Aquesta temporada, BCN Clàssics posa a la venda tres modalitats d’abonament: abonament 9 concerts (cicle complet), des de 142€; abonament 7 concerts, des de 109€; i abonament 4 concerts (Orquestra de Cadaqués) des de 64,80€. A banda d’això, també programa un concert extraordinari d’hivern. Els preus de les entrades soltes se situen entre els 18€ i els 160€ en funció del concert i la zona on s’uniquen les localitats.

Per tal d’apropar la música als  joves i crear nous públics per a la musica clàssica, BCN Clàssics destinarà entrades dels concerts del cicle a preus molt reduïts per als següents col·lectius:  centres escolars, instituts, universitats i escoles de música: entrades a 10€; joves d’entre 18 i 25 anys: entrades a 10€ (Escena 25); joves menors de 35 anys: entrades amb 15% de descompte (Carnet Jove); fills de subscriptors de La Vanguardia menors de 30 anys: entrades amb 30% de descompte.

El cicle BCN Clàssics és fruit de l’estreta col·laboració entre tres entitats: el segell editorial i discogràfic Tritó; la companyia Ibermúsica, principal promotora de música clàssica a Espanya; i l’Orquestra de Cadaqués, formació catalana de projecció internacional, que participa com a orquestra resident al cicle.