El concert de La Filharmònica de Berlín del passat divendres va tancar la temporada 2017-2018 del cicle BCN Clàssics al Palau de la Música Catalana amb un ple absolut de públic. En aquesta segona edició, el cicle ha programat 7 concerts entre novembre i juny, amb un total de 10.720 espectadors i una ocupació mitjana del 77%, unes xifres molt positives per a un cicle que tot just comença a fer-se un espai entre la programació de música clàssica de la ciutat de Barcelona. Aquesta ocupació representa un increment de més de 2.700 espectadors respecte de la temporada 2016-2017.

El concert del passat divendres, protagonitzat per la Filharmònica de Berlín i Simon Rattle, ha assolit la màxima ocupació de la temporada, amb 1.980 espectadors. El segueix el recital de Daniel Barenboim, amb 1.850 espectadors, el concert de la Simfònica de Bamberg, amb prop de 1.600 espectadors, i el concert de l’Orquestra de Cadaqués dirigida per Vladimir Ashkenazy, amb 1.500. Cal destacar que tots els concerts del cicle han fet més de 1.200 espectadors, deixant una mitjana superior als 1.500.

El passat 6 d’abril es va presentar la temporada 2018-2019 de BCN Clàssics, que programarà 11 concerts, entre els quals destaquen els de l’orquestra  Gewandhaus de Leipzig amb Andris Nelsons a la batuta (24/05/19), la London Philharmonic amb Javier Perianes al piano (16/02/19), l’Oslo Filharmonien amb la direcció de Vasily Petrenko (29/01/19) i la formació Europa Galante, amb Fabio Biondi com a director i violí solista (17/12/18). La programació també reserva un lloc destacat a la formació resident del cicle, l’Orquestra de Cadaqués, que realitzarà 4 concerts amb diferents directors i solistes convidats.

La propera cita de BCN Clàssics tindrà lloc el 16 d’agost, amb un concert extraordinari al Palau de la Música, on la cantaora Mayte Martín interpretarà El amor brujo de Falla acompanyada de l’Orquestra de Cadaqués sota la dirección de Joan Enric Lluna.

BCN Clàssics combina la programació del repertori de la música universal amb obres d’autors catalans, contribuint així a la seva difusió entre el gran públic. El cicle és fruit de l’estreta col·laboració entre el segell editorial i discogràfic Tritó, la promotora Ibermúsica i l’Orquestra de Cadaqués, formació catalana de projecció internacional que participa com a orquestra resident al cicle.

 

[Foto: Monika Rittershaus]