Rèquiem de Mozart

In memorian Sir Neville Marriner I

Dimecres 13 de desembre de 2017 | 20:00h

Palau de la Música - Palau de la Música

Durada aproximada: 95
Preu: de 22€ a 69€

L’última obra mestra de Wolfang Amadeus Mozart al Palau de la Música Catalana. Gianandrea Noseda dirigeix l’Orquestra de Cadaqués i el cor Amici Musicae en un concert extraordinari en memòria de Sir Neville Marriner.

Programa

Josep Pla (1728 - 1762): Stabat Mater en Mi bemoll major

Wolfgang Amadeus Mozart: Rèquiem K. 626, en re menor

 

L’últim any de la seva vida, Mozart no només oferia al món el seu inacabat Rèquiem, sinó també La flauta màgica, La clemenza di Tito, el Concert per a clarinet, el motet Ave Verum Corpus, l’últim dels seus concerts per a piano (el núm. 27), diversos lieder, minuets, danses i contradanses per a orquestra, algunes àries, un quintet de corda, variacions per a piano i un munt de peces més (només amb les obres de l’últim any ja hauria passat a la història!).

I també dues petites cantates: Vosaltres que reverencieu el Creador de l’univers infinit... i Proclamem la nostra alegria!..., que respiren l’esperit de l’Oda de Schiller que Beethoven convertiria en la novena...

Tot l’últim any de la seva producció té molt d’epíleg i de salutació, i es barregen els temes sacres, els temes humanistes de la maçoneria, l’exaltació de la dona o la música per si mateixa...

L’inacabat Rèquiem és el coronament de la seva miraculosa producció. Que sigui inacabat només ens recorda que la natura sempre està per damunt dels nostres anhels. Gianandrea Noseda, principal director convidat al Mariïnsky durant anys i a la London Symphony, i titular de la National Symphony Orchestra i de l’Orquestra de Cadaqués, sap que el Rèquiem de Mozart és molt més que una obra bellíssima...

El Rèquiem ha adquirit per a la humanitat, des del primer compàs de la seva existència, una dimensió metafísica i, com deia el mateix Mozart a la seva última cantata, expressa un desig de fraternitat:

 

Que la nostra alegria sigui proclamada

fortament i alegre per l’orquestra,

que el cor de cada germà se senti

ressonar en aquests murs.

 

Car consagrem avui aquest lloc,

a través de la cadena daurada de la fraternitat

i de la unió autèntica dels cors,

com el nostre temple.

Informació sobre el concert

Avantatges exclusius per a abonats
 • Descompte sobre el preu de les entrades (fins al 15% segons la modalitat)
 • Accés gratuït a tots els concerts del cicle Km0
 • Pagament fraccionat 
 • Accés a les millors butaques 
 • Possibilitat de conservar la mateixa localitat per a tota temporada o canviar-la
 • Atenció personalitzada als concerts
 • Accés preferent a les activitats extraordinàries (xerrades, assajos oberts o trobades amb artistes
 • Informació regular mitjançant un butlletí sobre els concerts i activitats de BCN Clàssics
Condicions, devolucions i canvis
 • Els preus de les entrades ja incorporen l’IVA del 10%, però no inclouen les despeses de gestió, que s’aplicaran al moment de fer el pagament.
 • BCN Clàssics es reserva el dret de modificar el programa si algun fet aliè a la seva voluntat ho fa imprescindible. Si un artista es veiés impossibilitat d’oferir el seu concert en la data prevista, BCN Clàssics buscarà una substitució de qualitat igual o superior. Si això no fos possible, es fixarà una data alternativa o, en darrer terme, es cancel·larà el concert.
 • La cancel·lació d’un concert serà l’única causa admissible per a la devolució de l’import de les localitats. Per a altres supòsits, BCN Clàssics no retornarà l’import de les entrades. Segons els casos, podrà bescanviar-les per xecs del mateix import que es podran utilitzar en altres concerts del cicle.
 • Tots els concerts comencen a les 20 h. Un cop començat el concert no es permetrà l’accés a la sala.

Abona't a BCN Clàssics 24/25

Descomptes en els preus de les entrades.
Grans concerts. Les millors localitats. Pagament fraccionat.