El cicle Km0 no s'atura, i hem acabat l'any 2023 amb un concert amb obres de la compositora catalana Núria Giménez Comas, un dels talents més destacats de l'àmbit contemporani actual.

La pianista Lluïsa Espigolé i la mezzosoprano Helena Ressurreição van ser les encarregades d'interpretar un programa on també hi va tenir presència Franz Schubert.

Sota el títol de Més enllà de la presència, va ser un concert encisador amb vàries estrenes tant nacionals com mundials. De profunditat per a piano va marcar l'inici de la nit, seguit d'una transició amb un petit solo de veu. Va continuar Winterreise, Die Nebensonnen, nº 23 per a veu i pianode Franz Schubert, abans de presentar Escenes d’ombra (de l’òpera Shadow) per a veu i pianode Giménez Comas i que va ser una estrena mundial.

Die Stadt per a veu i piano i uns acords de Der Hirt auf dem Felsen (petit moment improvisat) del compositor austríac van seguir el repertori, per acabar amb una altra estrena nacional de la catalana, The Second Coming per a veu, piano i electrónica.