Ahir a la nit vam poder viure un concert molt emocionant gràcies al gran desplegament del Cor i l'Orquestra Simfònica de Milà que va omplir tot l'escenari de L'Auditori interpretant un Rèquiem de Giuseppe Verdi impecable. Dirigits per l'alemany Claus Peter Flor i per Massimo Fiocchi Malaspina, en el cas del Cor.

Quatre solistes de luxe van commoure al públic amb cadascun dels fragments de la gran peça simfònica-coral de tots els temps: la soprano Carmela Remigio, guardonada amb el prestigiós Premi Abbiati i Piccinni; la mezzo soprano Anna Bonitatibus, que va debutar a La Scala el 1999 amb Don Giovanni sota la batuta de Riccardo Muti; el tenor Valentino Buzza, guanyador de diversos concursos internacionals i intèrpret de multitud de papers principals; i el baix Fabrizio Beggi, guanyador del Concorso Internazionali per Cantanti «Toti Dal Monte» on va debutar.

El Rèquiem de Giuseppe Verdi va ser estrenat el 1874 amb un èxit enorme i s’ha convertit en un imprescindible que cal veure almenys una vegada a la vida. Verdi va escriure aquesta obra poc temps després de la seva òpera Aida com a homenatge al seu amic Alessandro Manzoni, amb qui compartia els valors del Risorgimento. A més, la part “Libera me” la pren de la Missa per Rossini que havia escrit juntament amb altres compositors després de la mort del mencionat.