Gianandrea Noseda, un dels directors més requerits en l’escena internacional, dirigirà el Concierto de Aranjuez el proper 11 d’abril al Palau de la Música Catalana dins el cicle BCN Clàssics. El famós concert per a guitarra i orquestra de Joaquín Rodrigo serà interpretat pel guitarrista i compositor Juan Manuel Cañizares i l’Orquestra de Cadaqués.

Noseda torna a Barcelona després d’haver iniciat la col·laboració amb la National Symphony Orchestra (NSO) de Washington com a director musical. Per la seva banda, Cañizares ho fa després d’haver rebut el premi MIN 2019 al millor àlbum de flamenc pel seu treball El mito de la caverna.

El Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo (1901-1999) és l’obra més interpretada de la música espanyola i va ser estrenada el 1940 al mateix Palau de la Música. El 1991 l’Orquestra de Cadaqués i Paco de Lucía la van enregistrar sota la batuta d’Edmon Colomer per a un disc del qual se’n van vendre milers de còpies. I Juan Manuel Cañizares el va interpretar el 2011 amb l’Orquestra Filharmònica de Berlín sota la direcció de Sir Simon Rattle.

El programa del concert es completarà amb la Simfonia núm. 2 en Re major, op 36  de L. V Beethoven (1770-1827) i l’obertura per a Il barbiere di Siviglia de Ramon Carnicer (1789-1855). Es dona la circumstància que aquesta obra de Carnicer formava part del repertori del Concurs Internacional de Direcció de l’Orquestra de Cadaqués el 1994, any en què el va guanyar Gianandrea Noseda i a partir del qual va iniciar la seva exitosa carrera professional.

Una hora abans del concert, a La Casa de la Seda, tindrà lloc la xerrada “Ramon Carnicer, un compositor providencial” a càrrec del musicòleg Josep Dolcet.

 

> COMPRA ENTRADES