BCN Clàssics presenta la seva quarta temporada amb un programa de 10 concerts que tindran lloc entre el 18 de setembre de 2019 i l’11 de maig de 2020 al Palau de la Música Catalana i, per primer cop, a L’Auditori de Barcelona, fruit de la col·laboració amb aquestes dues institucions.

La programació 2019-2020 de BCN Clàssics manté les tres característiques essencials d’aquest cicle: artistes de primer nivell internacional, grans títols del repertori clàssic i obres del patrimoni musical català.

La Filharmònica de Viena i la Filharmònica d’Israel, dirigides per Zubin Mehta, la London Symphony, dirigida per Sir Simon Rattle, la Bayerischer Rundfunk Orchester, dirigida per Mariss Jansons, i el pianista Evgeny Kissin encapçalen la programació del cicle.

També comptarà amb l’Academy of St. Martin in the Fields, els violinistes Nemanja Radulović, Patricia Kopatchinskaja, Janine Jansen i el clarinetista Martin Fröst, entre d’altres intèrprets.

L’Orquestra de Cadaqués, formació resident del cicle des de la primera edició, actuarà amb l’Escolania de Montserrat i el Cor Estatal de Letònia dirigida per Jaime Martín i Gianandrea Noseda.

Amb la voluntat d’apropar la música clàssica a tots els públics, BCN Clàssics també programarà un concert dels Nens Cantaires de Viena, així com l’espectacle 7 faules de La Fontaine, amb música de Xavier Benguerel, a càrrec de l’Ensemble Orquestra de Cadaqués i amb videoanimacions de Pere Puig.

En la programació es podran sentir obres de Mahler (Simfonia núm. 3 i núm. 4); Beethoven (Simfonia núm. 2, Missa Solemnis, sonates i variacions); Mozart (Concert per a violí núm 5, Concert per a clarinet); Mendelsshonn (El somni d’un nit d’estiu); Bach (Suite per a orquestra núm. 2); Txaikovski (Simfonia núm 4, Serenata per a cordes); Brahms (Concert per a violí); Ligeti (Concert per a violí ).

Al costat d’aquest repertori internacional, i com a tret distintiu de BCN Clàssics, el cicle programarà obres d’autors catalans, com Narcís Casanoves (dos motets), Xavier Montsalvatge (Tres reflexos sobre una pastoral d’hivern) i Xavier Benguerel (7 faules de La Fontaine).

Aquesta temporada, BCN Clàssics posa a la venda quatre modalitats d’abonament: 8 concerts (cicle complet, 20% de descompte); 4 concerts al Palau de la Música (15% de descompte); 4 concerts a L’Auditori (15% de descompte) i un abonament lliure de 6 concerts (10% de descompte). A banda d’això també es programen dos concerts extraordinaris.

Per tal d’apropar la música als  joves i crear nous públics per a la musica clàssica, BCN Clàssics destinarà entrades dels concerts del cicle a preus molt reduïts per als següents col·lectius: centres escolars, instituts, universitats i escoles de música: entrades a 10€; joves d’entre 18 i 25 anys: entrades a 10€ (Escena 25); joves menors de 35 anys: entrades amb 15% de descompte (Carnet Jove);

El cicle BCN Clàssics és una iniciativa conjunta del segell editorial Tritó; la companyia Ibermúsica, principal promotora de música clàssica a Espanya; i l’Orquestra de Cadaqués, formació catalana de projecció internacional, que participa com a orquestra resident al cicle.

La temporada 2019-2020 de BCN Clàssics és fruit de la col·laboració amb les dues grans institucions musicals de la ciutat. Així, el concert de la Filharmònica de Viena està organitzat en col·laboració amb el Palau de la Música Catalana i els concerts de la Filharmònica d’Israel, la London Symphony, la Bayerischer Rundfunk Orchester i el pianista Evgeny Kissin estan organitzats en col·laboració amb L’Auditori.

 

CONSULTA LA TEMPORADA 19-20 de BCN CLÀSSICS