Simfonia del Nou Món. Viktoria Mullova i la Simfònica de Bamberg

Un viatge a la cinquena dimensió
Simfonia del Nou Món. Viktoria Mullova i la Simfònica de Bamberg

Comparteix aquest concert:

Intèrprets

Viktoria Mullova, violí

Orquestra Simfònica de Bamberg

Jakub Hrůša, director

Programa

Bedřich Smetana: El Moldau (de Má vlast)

Jean Sibelius: Concert per a violí i orquestra en re menor, op. 47

Antonin Dvořák: Simfonia núm. 9 «Del Nou Món» en mi menor, op. 95

 

En aquest concert s’ajunten tants ingredients de cinc estrelles que si estimes la música amb majúscules no te l’hauries de deixar perdre.

 

La Simfònica de Bamberg, nascuda el 1946 de les cendres simfòniques centreeuropees de la postguerra, va heretar la gran tradició bohèmia que la lliga amb el millor de l’esperit alemany, des de Mozart fins a Mahler. De gran tradició itinerant, poques orquestres poden comparar-s’hi en nombre de concerts en ciutats i països diferents, i el seu prestigi tampoc té fronteres. Jakub Hrůša n’és el cinquè director titular, i ell mateix assegura que «amb la Bamberg cada concert és una transfiguració». Hrůša és un director molt especial i les principals orquestres del món li confien programes habitualment.

 

Viktoria Mullova, amb el primer Premi Sibelius i la medalla d’or del Premi Txaikovski, va ascendir ja als anys vuitanta a l’Olimp dels virtuosos del violí. Coneguda pel seu amor incondicional per Bach, ha conreat infinitat de gèneres, des del barroc i la música antiga fins a la cançó brasilera o la música contemporània, i ha rebut premis per nombrosos enregistraments tant de grans concerts de repertori com de música de cambra. Ha actuat també amb les principals orquestres del món: Royal Concertgebow Orchestra, Philharmonia, Berlin Philharmonic, Vienna Symphony, Montreal Symphony Orchestra, San Francisco Symphony, Orchestra of the Age of Enlightenment, per esmentar-ne algunes. Posseeix dos violins increïbles: un Guadagnini i l'Stradivarius anomenat «Jules Falk». Dotada d’una personalitat extraordinària, ha defensat per sobre de tot, i sempre, la seva llibertat.

 

Tot s’ajunta en aquest concert inaugural per a un viatge per la cinquena dimensió.  • Divendres, 10 de novembre de 2017
  • 20.00h (95 minuts )
  • Palau de la Música 
  • de 22€ a 79€ 

També pots comprar per:

Telèfon

933 426 175

Venda presencial

Oficines BCN Clàssics (Enamorats, 35). De dilluns a divendres, de 10 a 14h i de 16 a 18h.

Taquilles del Palau de la Música (Palau de la Música, 4-6). De dilluns a dissabte, de 9.30 a 21h. Diumenges i festius, de 10 a 15h. Dies amb concert, 2 hores abans de l'inici.

Fes-te amic de BCN Clàssics